Karayipler’e yelken açmak

Sailing the carribean

Karayipler, yıl boyunca sıcak havası ve harika yelken koşullarıyla gerçek bir yelken cennetidir. Bu nedenle, ister etrafından dolaşmak isteyin, ister sadece bir adayı ziyaret etmek isteyin, kesinlikle tavsiye ederiz. Bu blogda size Karayip adalarına yelken açmak ve bu konuda bilmeniz gereken diğer her şey hakkında bilgi vereceğiz. Karayipler’e güzel bir yelken gezisi yapmayı düşünüyorsanız veya yelken açmak için yeni bir yer arıyorsanız, okumaya devam edin.

Karayipler’de yelken açmak güvenli mi?

Genel olarak, Karayipler yelken için güvenli bir yerdir. Hırsızlık Karayipler’de gerçekten nadir görülen bir şey değildir, bu nedenle karadayken her şeyi kilitlemeyi düşünmeniz gerekecektir. Dikkate alınması gereken bir diğer husus da hava koşullarıdır; gemide geçireceğiniz zamanı bir fırtına veya kasırgaya yakalanma endişesiyle geçirmek istemezsiniz. Bu ağır hava koşullarından kaçınmak istiyorsanız, Karayipler’e yelken açmak için mükemmel zaman Kasım ve Temmuz ayları arası olacaktır, yılın bu zamanında fırtınalar nadirdir ve kasırgalar neredeyse yok denecek kadar azdır. Bununla birlikte, Karayipler’i ziyaret etmek için en iyi ay mayıs ayıdır, ancak yıldan yıla biraz değişebilir. Yani genel olarak, Karayipler güzel bir tekne turuna çıkmak için nispeten güvenli bir bölgedir. Seyahatiniz sırasında güvende kalmanız için birkaç ipucu:

  • Her zaman güvenlik protokollerine uyun.
  • Teknede doğru güvenlik ekipmanına sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Eşyalarınızı güvence altına alın.
  • Seyahatinizden önce ve seyahatiniz sırasında hava durumunu takip edin.

Aruba’da Yelken

Sonsuz beyaz kumlu plajları, berrak mavi suları ve pastel renkli çarpıcı başkentiyle Aruba, en popüler Karayip adalarından biridir. Ve bu sadece turistik noktalar için değil, Aruba’da daha az kalabalık olan birçok gizli mücevher var. Örneğin Aruba’da yapmanız gereken birkaç şey var:

Black Stone plajını ziyaret etmek

Black Stone plajı, adından da anlaşılacağı üzere, adada bulunabilecek tek siyah kumlu plajdır. Black Stone plajı yerel halkın favorisidir ve muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Catalina Koyu

Catalina Koyu, tropik balıklarla dolu sığ mercan resiflerine sahip popüler beyaz kumlu bir plajdır ve belki de şnorkelle dalış yapmak için adadaki en mükemmel yerdir.

Conchi

Conchi aynı zamanda Aruba’nın doğal havuzu olarak da bilinmektedir. Engebeli lav kaya oluşumları tarafından korunan bu sakin ve berrak yüzme noktasını bulacaksınız. Conchi’ye ulaşmak Arikok Ulusal Parkı’nda olduğu için biraz zor olabilir, ancak burunları yürüyerek ya da at sırtında gidebilirsiniz.

Curaçao’da Yelken

Berrak suları ve parlak, canlı mimarisiyle ünlü Curaçao’nun sunabileceği çok daha fazla şey var. Bu nedenle, güzel adada tekne tatilinizin tadını çıkarırken size bazı şeyler önermemize izin verin:

Seaquarium Plajı’nda çeşitli su aktivitelerinin tadını çıkarın

Popüler bir destinasyon, ancak katılmaya daha az değer değil. İster jet ski, ister tüplü dalış ya da başka bir su sporu yapmak isteyin, bu plajda hepsi mümkün. Mükemmel bir plaj gününün tadını çıkarmak için yeterli sayıda bar, mağaza ve restoran bulabilirsiniz.

Pietermaai Bölgesini Ziyaret Edin

Yüzyıllara dayanan bir tarihe sahip olan bu semtte binalar canlı ve renkli restoranlara, kafelere ve butiklere dönüşüyor. Burada bir yürüyüş turu yapabilirsiniz.

Curaçao Mercan Restorasyonu’nda mercan dikin

Adada birçok dalış noktası bulabilirsiniz, ancak bir mercan ormanının nasıl dikileceğini öğrenebileceğiniz sadece bir tane bulabilirsiniz.

Bahamalar’da Yelken

Bahamalar’ı ziyaret ederken çarpıcı safir suları ve güzel dağınık adaları bulmak son derece zor değil. Bunlar, bulmakta biraz zorlanabileceğiniz diğer önemli noktalardır:

Deniz Feneri Plajı

Eleuthera’nın en güney ucunda iki farklı okyanusun muhteşem manzarasını bulabilirsiniz. Kayalıklardan deniz fenerine kadar olan yürüyüşe dikkat edin, kalbi zayıf olanlar için değil. Bununla birlikte, manzara, özellikle bir tarafta Karayip sularını ve diğer tarafta Atlantik Okyanusu’nu görebileceğiniz gerçeği için yürüyüşe değer.

Kraliçe’nin Hamamları

Ayrıca Eleuthera’da, ünlü cam pencere köprüsünden çok uzak olmayan bu diğer mücevheri bulacaksınız. Sıcak havuzlar koleksiyonu Atlantik Okyanusu tarafından kayalardan oyulmuştur ve gelgit düştüğünde ısınır. Ayrıca gelgit tarafından yıkanan çok sayıda deniz kabuğu ve diğer deniz yaşamını da göreceksiniz!

Okyanus Deliği

Bu doğal yüzme havuzu Eleuthera’nın güney kenarında mükemmel yuvarlak bir deliktir. Burada çok sayıda tropikal balık ve kaplumbağa bulacaksınız, yerel efsaneler havuzun dipsiz olduğunu ve iyileştirici yeteneklere sahip olduğunu söylüyor.

Martin’de Yelken

Karayipler’deki küçük ama daha az güzel olmayan bir ada olan St. Martin, güzel koylara, kumsallara, harika yürüyüş parkurlarına ve çok daha fazlasına sahiptir. Güzel St. Martin adasını ziyaret ederken yapmanızı önerdiğimiz birkaç şey var:

Anse Marcel Plajı

Belki de tüm adanın en güzel yeri, yüzmek için mükemmel sakin sulara sahip tenha bir koy.

Cennet Zirvesi

Cennet Zirvesi adanın en yüksek noktasıdır, zirve sadece 434 metre yüksekliğindedir. Kolay tırmanış yine de muhteşem manzaralarla sonuçlanır, tüm St. Martin’i ve hatta komşu adaları görebilirsiniz. Tepeye yürüyerek çıkmak istemediğinizde, arabayla çıkmak da mümkündür.

Louis Kalesi

Fransızlar St. Martin’i fethettiklerinde, Marigot şehrine bakan bir tepenin üzerine Fort Louis inşa edilmiştir. Kale Fransızlar tarafından terk edilmiş olsa da tarihi kalede dolaşabilir ve adanın güzel manzarasını seyredebilirsiniz.

Karayipler çevresinde yelken

Karayipler bir denizci cennetidir ve size en güzel anıları yaşatacağı kesindir. Karayipler’de yelken açmak, teknenizin ne kadar hızlı olduğuna ve adaları ne kadar ziyaret etmek istediğinize bağlı olarak yaklaşık 3 ila 4 hafta sürecektir. Karayipler’de yelken açmak için en iyi zaman Aralık ve Nisan ayları arasıdır, çünkü bu aylarda hava biraz daha serin ve kurudur.

BlueWater Kayıt Hizmetleri Hakkında

Lütfen 10 yıldan fazla hizmet siciline sahip deneyimli bir tekne tescil şirketi olduğumuzu unutmayın. Dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veriyoruz. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen hizmetlerimizden memnun kalan müşterilerimizin bize ilettiği görüşleri okuyun. BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtlarına veya AIS & MMSI Hizmetine bakın. Ana işimiz yat kaydı, başka bir şey değil. Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

27 Nisan 2024