Delaware’de yat kayıtları için dikkat

Attention for yacht registrations in Delaware

Birçok yat sahibi neye izin verilip verilmediğini tam olarak bilmemektedir. Bu blogda özellikle Amerika’nın Delaware eyaletinde bulunan yat kayıtları ele alınmaktadır.

Delaware, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğu ve orta Atlantik bölgelerinde Atlantik kıyısında yer alan bir Amerikan eyaletidir. Devlet, şirketlerin ve şirketlerin kurulması için popüler bir yetki alanıdır.

Bir yatı kaydettirmek için popüler yer

Uluslararası seyir yapan Delaware kayıtlı yatlara rastlama olasılığınız çok yüksektir ve Doğu Akdeniz’de tartışmasız en yaygın ‘yabancı’ yat kayıtlarından biridir. Delaware’de kayıt yaptırmak, düşük maliyeti ve kolay süreci nedeniyle yat sahipleri arasında çok popülerdir.

Kanunlar ve yönetmelikler

Delaware yat kaydı popüler bir sistem olsa da, hem mevcut hem de potansiyel kullanıcılar Delaware gemi kaydının bir eyalet kaydı olduğunun farkında olmalıdır. Bu, yalnızca eyaletin yetki alanındaki kıyı ve iç su yollarında faaliyet gösteren yatlar için geçerli olan yerel bir kayıttır. Daha da önemlisi, ABD devlet tescili yata ABD vatandaşlığı vermez ve dolayısıyla uluslararası anlaşma haklarına, ayrıcalıklara veya ABD’nin korumasına otomatik olarak erişim sağlamaz.

Delaware düzenlemeleri, bir geminin Delaware sularında art arda 60 günden fazla kullanılması, bağlanması veya istiflenmesi halinde, geminin asıl kullanım yerinin Delaware’de olduğunun kabul edileceğini öngörmektedir. Delaware Eyaletinde kayıtlı gemilere uygun şekilde kredi kartı boyutunda bir Delaware Eyaleti Tescil Sertifikası verilecektir. Geminin öncelikle Delaware eyaletinde kullanılması gerektiğini belirtmektedir.

Bu nedenle, yabancı bir yargı yetkisinin, bir eyalet kaydının ABD suları dışında seyretmek için geçerli olmadığı ve/veya geminin esas olarak Delaware sularında kullanılmadığı gerekçesiyle bir geminin Delaware kaydını geçersiz kılması mümkündür.

Önlemler

Yanlış kullanımı önlemek için Delaware aşağıdaki önlemleri almıştır:

  • Yalan beyanda bulunma cezası altında, bu başvuruda açıklanan geminin yasal sahibi/sahipleri veya temsilcileri olduğumu/olduğumuzu ve bu gemi için “DELAWARE’İN ANA FAALİYET EYALETİ” olduğunu beyan ederim.
  • Delaware yasaları uyarınca yalan beyanda bulunma cezası altında yukarıda belirtilenlerin doğru ve gerçek olduğunu beyan ederim.
  • Ayrıca, sahibinin/sahiplerinin adres değişikliğini ve/veya teknenin satıldığını 15 gün içinde Balık ve Vahşi Yaşam Bölümüne bildirmem gerektiğini de kabul ediyorum. Delaware eyaletinde imha edilmiş, terk edilmiş, belgelenmiş veya artık işletilmemektedir.

Kurallara uyulmaması halinde mahkeme bir ceza uygulayabilir. Bu, 1 yıla kadar hapis cezası ve para cezası, iade veya mahkeme tarafından uygun görülen diğer şartları içerebilir.

Uluslararası geçerliliği olan bir tescil

Delaware kayıtlarını uluslararası geçerliliği olan bir kayıtla değiştirmek isteyen tüm mal sahipleri için BlueWater Kayıt Hizmetleri yardımcı olmaya hazırdır. BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtları, AIS ve MMSI Hizmeti ve çok daha fazlası gibi hizmetlerin çoğunu tek bir çatı altında yapabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

30 Nisan 2024