Brexit sonrası Birleşik Krallık bölüm 1 tekne kaydı

UK part 1 boat registration after Brexit

Brexit’ten sonra Birleşik Krallık bölüm 1 tekne kaydınıza ne olacak? Birçok tekne sahibi yaklaşan değişiklikten endişe duyuyor. Brexit’in teknenizin KDV statüsü üzerinde sonuçları olacak mı?

Brexit sonrası Birleşik Krallık bölüm 1 kaydı

Brexit çok tartışılan bir konu. Peki Brexit tekne kaydınız için ne anlama geliyor? 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Birleşik Krallık artık Avrupa’nın bir parçası olmayacaktır. Aşağıdaki tekne kayıtlarından birine sahip tekne sahipleri için hiçbir şey değişmeyecektir:

  • AB ICP Işık Kaydı
  • Hollanda Dünya Çapında Kayıt
  • Polonya AB Kaydı

Brexit, Birleşik Krallık Bölüm 1 Kaydı olan tekne sahipleri için değişiklikler getirecektir. İngiliz tekne kaydı, 1 Ocak 2021’den itibaren artık bir AB kaydı değildir. Ama bu tam olarak ne anlama geliyor?

Brexit’in teknenizin KDV yönetimi üzerindeki etkisi?

Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden ayrılır ayrılmaz bunun yatınız için sonuçları olabilir. Örneğin, Birleşik Krallık artık Avrupa KDV sisteminin bir parçası değildir.

  • Birleşik Krallık’a ithal edilen yatlar Brexit’ten sonra veya AB dışı sulara ilk geçişlerinden sonra serbest dolaşımda kalabilir veya statülerini kaybedebilirler
  • Birleşik Krallık KDV sistemi kapsamında KDV ödenmiş olan yatlar KDV ödenmiş statülerini kaybedebilir
  • Birleşik Krallık’ta ikamet edenlerin sahip olduğu yatlar AB içinde Geçici İthalat kapsamında kullanılabilir
  • Birleşik Krallık’ta ikamet edenler tarafından AB tersanelerinden satın alınan yatlar KDV ödemeden satın alınabilir
  • Birleşik Krallık şirketlerine ait olan ve AB’de kiralama işi için kullanılan yatların, Brexit’ten sonra kiralama faaliyetlerine devam edebilmeleri için yeniden ithal edilmeleri gerekebilir

Yukarıdaki KDV hususlarına ek olarak, İngiliz bayrağı altında seyreden teknelerin AB statülerini kaybetmeleri, yatların sömürülmesi açısından da sonuçlar doğurabilir. İngiliz bayrağı altında kayıtlı ticari bir yatın Brexit’ten sonra Hırvatistan gibi farklı ülkelerde farklı bir tescile ihtiyacı olacaktır. Yetkililer daha sonra Birleşik Krallık Kısım 1 Kaydını AB dışı bir bayrak olarak değerlendirebilir.

En iyi çözüm

Gelecekte sorun ve belirsizliklerden kaçınmak için AB bayrağı kaydına geçilmesi tavsiye edilir. Örnek olarak Polonya AB Kaydı veya Hollanda Dünya Çapında Zeebrief kaydı verilebilir. Bu tekne kayıtları dünya çapında geçerlidir.

Herhangi bir endişeniz veya sorunuz var mı? lütfen bize sormaktan çekinmeyin. Tekne kaydınızı BlueWater Kayıt Hizmetleri tarafından almamış olsanız bile, her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Kararınızı çoktan verdiyseniz ve tekne kaydınızı değiştirmek istiyorsanız, çevrimiçi kayıt formumuzu doldurarak bunu kolayca yapabilirsiniz. Lütfen tekne kayıt işlemi sırasında popüler Polonya tekne kaydını veya son derece saygın Hollanda Dünya Çapında Zeebrief kaydını seçin.

Brexit’ten önce tekne kaydınızı yenileyin

Brexit’ten önce tekne kaydınızı yenilemek istiyorsanız, sizin için en iyi iki seçeneğimizi listeledik:

  1. Şimdi bir Polonya tekne kaydı talep edin (475,- €’dan başlayıp 675,- €’ya kadar)
  2. Hollanda Dünya Çapında Zeebrief kaydı talep edin

Tekne kaydınızı çevrimiçi talep edin

Yat kaydınız veya MMSI lisansınız için BlueWater Kayıt Hizmetleri

Lütfen 10 yıldan fazla hizmet siciline sahip deneyimli bir tekne tescil şirketi olduğumuzu unutmayın. Dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veriyoruz. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen hizmetlerimizden memnun kalan müşterilerimizin bize ilettiği görüşleri okuyun.

BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtları, AIS ve MMSI Hizmeti ve çok daha fazlası gibi hizmetlerin çoğunu tek bir çatı altında yapabilirsiniz. Ana işimiz yat kaydı, başka bir şey değil.

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

30 Nisan 2024