AB ICP Light artık İtalya’da kabul edilmiyor

İtalya’nın AB ICP Işık Kaydını kabul etmesine ilişkin bazı rahatsız edici sinyaller bize ulaştı. Geçen haftadan bu yana İtalyan denizcilik otoriteleri artık AB ICP Işık Kaydını kabul etmiyor gibi görünüyor.

Bazı durumlarda bu, yatın alıkonulması ve ancak sahibi kayıt türünü değiştirdiğinde marinadan ayrılabilmesi ile sonuçlanmıştır. Bildiğiniz gibi, AB ICP Işık Kaydı sadece bir sahiplik kaydıdır ve bir bayrak (unvan) kaydı değildir. Ne yazık ki İtalyan denizcilik otoriteleri bu haftadan itibaren sadece bayrak sertifikalarını kabul ediyor.

İtalyan sularında seyrediyorsanız veya İtalya’ya yelken açmayı planlıyorsanız, ne tür bir tesciliniz olduğunu kontrol etmenizi ve bunu bir (unvan) bayrak tesciline yükseltmeyi düşünmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Şu anda İtalya’da yelken açan yat sahipleri için en popüler tekne kaydı Polonya AB Bayrağı kaydıdır. Geçen aydan bu yana Polonya tekne kaydı, kayıt talebinden sadece birkaç gün sonra yayınlanacak olan geçici bir kaydı da içermektedir.

Polonya tekne kaydı hakkında daha fazla bilgi ve talep için: https://www.yachtregistration.company/boat-registration-poland/

Yat kaydınız veya MMSI lisansınız için BlueWater Kayıt Hizmetleri

Lütfen 10 yıldan fazla hizmet siciline sahip deneyimli bir tekne tescil şirketi olduğumuzu unutmayın. Dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veriyoruz. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen hizmetlerimizden memnun kalan müşterilerimizin bize ilettiği görüşleri okuyun.

BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtları, AIS ve MMSI Hizmeti ve çok daha fazlası gibi hizmetlerin çoğunu tek bir çatı altında yapabilirsiniz. Ana işimiz yat kaydı, başka bir şey değil.

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

30 Nisan 2024